Salata Caesar
Salata Caesar nu e greu de facut si se spune ca cel care a inventat-o a facut-o intr-un moment de criza cu ce avea prin casa. Numele-i era Caesar Cardini si facea treaba asta undeva pe la inceputul secolului XX.
Ingrediente necesare:
1 salata – nu neaparat iceberg
1 piept de pui la gratar(rece)
1 pumn de crutoane
4 linguri de parmezan ras
Pentru sos
ulei – daca e de masline presat la rece cu atat mai bun
1 lingura de otet
2 catei de usturoi
1 galbenus
2 linguri de mustar iute
1/2- 1 morcov ras – dar nu obligatoriu
sare, piper
Mod de preparare:
Inainte de toate se face gratarul de pui si crutoanele, pana pregatim ingredientele sa aiba timp sa se raceasca. Se rup frunzele de salata(spalate si bine uscate) intr-un castron mare. Se taie pieptul de pui in cubulete si se pune peste salata. Acum se prepara sosul: se freaca mai intai galbenusul cu cu uleiul, ca la maioneza, adaugand cate o picatura de otet. Radem putin morcov, pisam usturoiul si le adaugam peste sos impreuna cu mustarul sare si piper.
Daca e cazul si ni se pare ca sosul mai cere ulei, punem cateva picaturi in plus( o sa iasa ca o smantana groasa).
Se pun crutoanele peste salata si pui, turnam sosul si presaram parmezanul.
Se poate servi ca gustare sau ca fel principal la pranz.
Leave a comment