Salata Caesar


Salata Caesar

Salata Caesar nu e greu de facut si se spune ca cel care a inventat-o a facut-o intr-un moment de criza cu ce avea prin casa. Numele-i era Caesar Cardini si facea treaba asta undeva pe la inceputul secolului XX.

Ingrediente necesare:

1 salata – nu neaparat iceberg

1 piept de pui la gratar(rece)

1 pumn de crutoane

4 linguri de parmezan ras

Pentru sos

ulei – daca e de masline presat la rece cu atat mai bun

1 lingura de otet

2 catei de usturoi

1 galbenus

2 linguri de mustar iute

1/2- 1 morcov ras – dar nu obligatoriu

sare, piper

Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Mod de preparare:

Inainte de toate se face gratarul de pui si crutoanele, pana pregatim ingredientele sa aiba timp sa se raceasca. Se rup frunzele de salata(spalate si bine uscate) intr-un castron mare. Se taie pieptul de pui in cubulete si se pune peste salata. Acum se prepara sosul: se freaca mai intai galbenusul cu cu uleiul, ca la maioneza, adaugand cate o picatura de otet. Radem putin morcov, pisam usturoiul si le adaugam peste sos impreuna cu mustarul sare si piper.

Putin morcov

Putin morcov

Daca e cazul si ni se pare ca sosul mai cere ulei, punem cateva picaturi in plus( o sa iasa ca o smantana groasa).

Crutoane

Crutoane

Se pun crutoanele peste salata si pui, turnam sosul si presaram parmezanul.

Salata Caesar

Salata Caesar

Se poate servi ca gustare sau ca fel principal la pranz.

Salata Caesar

Salata Caesar

 

 

 

 

Leave a comment