Tocana de galbiori


Galbiori

Galbiori

Ne trebuie 1 kg de galbiori ( eu am avut 1,5 kg si a ramas o craticioara mica) 2-3 cepe dupa gust, un ardei rosu,  cca 400 gr rosii decojite, piper, sare dupa gust. Unele persoane pun dafin, eu am ales sa pun putin patrunjel.  Sa nu uit de cativa catei de usturoi, tot dupa gust.

Galbiorii se spala foarte bine impreuna cu celelalte legume. Galbiorii se pun la fiert in apa rece si sarata cca 10 min.

Galbiori

Galbiori

Ceapa, ardeii si usturoiul se pun pe foc in ulei incins, cand acestea sunt ” sticloase” se adauga rosiile decojite si patrunjelul. Se lasa sa mai fiarba cateva minute. Galbiorii se surg foarte bine de apa apoi se pun peste legumele calite, se mai potriveste de sare si gata.

Galbiori

Galbiori

Rosiile decojite pentru sos

Rosiile decojite pentru sos

Cred ca se poate servi ca orice tocana cu mamaliga. Merge cu orice tip de salata. Va place? 🙂

Tocana de galbiori

Tocana de galbiori

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: