Ne trebuie 1 kg de galbiori ( eu am avut 1,5 kg si a ramas o craticioara mica) 2-3 cepe dupa gust, un ardei rosu, cca 400 gr rosii decojite, piper, sare dupa gust. Unele persoane pun dafin, eu am ales sa pun putin patrunjel. Sa nu uit de cativa catei de usturoi, tot dupa gust.
Galbiorii se spala foarte bine impreuna cu celelalte legume. Galbiorii se pun la fiert in apa rece si sarata cca 10 min.
- Galbiori
Ceapa, ardeii si usturoiul se pun pe foc in ulei incins, cand acestea sunt ” sticloase” se adauga rosiile decojite si patrunjelul. Se lasa sa mai fiarba cateva minute. Galbiorii se surg foarte bine de apa apoi se pun peste legumele calite, se mai potriveste de sare si gata.
Cred ca se poate servi ca orice tocana cu mamaliga. Merge cu orice tip de salata. Va place? 🙂
Leave a Reply