Porumb cu usturoi si patrunjel


Am descoperit o reteta de porumb inedita zic eu, cu usturoi si patrunjel. Initial se face cu stiuletele de proumb dar cum acum nu este vremea porumbului voi face reteta cu porumb de la conserva.
1-2 cutii de porumb se scurg bine de tot intr-o strecuratoare. Obisnuiesc ca dupa ce s-a surs sa-l pun cateva minute si intr-un prosop, ideea este ca porumbul sa fie scurs bine de tot de zeama.
Se pune cca 1/2 pachet de unt intr-o tigaie, se topeste cat sa nu se incinga prea tare dupa care se pune porumbul, asa cum ziceam foarte bine scurs de zeama, usturoiul pisat si se lasa la un soi de prajeala. Cand e gata porumbul incepe sa sara precum floricelele si capata culoarea maro. Eu scot de la catelul de usturoi aceea fasie din mijloc ca sa aiba mai putin arsenic astfel incat pentru cei mai sensibili la stomac sa fie cat mai putin deranjant. Evident se pune si putina sare.
Se poate servi cald ca si garnitura sau rece, cand avem chef de rontait ceva.
Am sa revin cu reteta de porumb la gratar uns cu usturoi, unt si patrunjel probabil mai spre toamna.

Porumb cu usturoi si patrunjel.

Porumb cu usturoi si patrunjel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: