Transalpina – Iulie 2012


Transalpina, fiind numită şi “Drumul Regelui”, leagă Transilvania de Oltenia, având o lungime de 148 km. Punctul de pornire se află în localitatea Şugag din judeţul Alba, trece apoi pe lângă Lacul Oaşa, urmând stațiunea montană Obârşia Lotrului, străbate apoi staţiunea Rânca şi traversează Munţii Parâng. Drumul străbate trei judeţe, Alba, Gorj şi Vâlcea.Situat la o altitudine de peste 2.000 de metri, Transalpina devine astfel cel mai înalt drum național din România, atingând cel mai înalt punct în Pasul Urdele (2.145m). Chiar dacă depășește în altitudine Transfăgărăşanul, Transalpina este mai puţin cunoscută datorită faptului că nu a fost niciodată asfaltată, chiar dacă este considerată drum naţional.

Drumul a existat încă de pe vremea romanilor, în timpul Primului Război Mondial a fost pietruit de germani dar a fost puţin folosit. Transalpina, în perioada interbelică a fost reconstruită şi inaugurată de Regele Carol al II-lea, devenind la acea vreme o realizare tehnică excepţională. În timpul celui de al II-lea Război Mondial, drumul a fost din nou reabilitat de către germani pentru a-l folosi din punct de vedere strategic.După cel de-al II-lea Război Mondial, drumul nu a mai fost utilizat și s-a deteriorat foarte mult.

Sursa: http://www.transalpina.com.ro/
Foto: https://jurnaldecalatorii.wordpress.com/

Traseul fotografiat: Obarsia Lotrului – Ranca – Novaci, cca 30-35 km.

 

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina
Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

Transalpina

One Response

  1. Translpina merge de la Novaci (Gorj) la Saliste (Sibiu).Gasiti Istoria si traseul corect al Transalpinei pe transalpina.biz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: