Vinete la gratar


Vinetele la gratar se pot manca singure sau ca garnitura. Pot fi insotite de alte legume la gratar sau de branza.
Se curata vinetele de coaja, se taie nu foarte subtiri, 2 cm grosime, se sareaza si se lasa la scurs cam 30 de minute. Intre timp se zdrobesc cativa catei de usturoi si se freaca cu ulei, dupa care se adauga patrunjel tocat foarte marunt.
Dupa cele 30 de minute, pe gratarul incins bine, la flacara mare dar nu foarte mare ca se ard vinetele, se pun vinetele si se tin pana se inmoaie. Apoi se pun intr-o farfurie, se ung cu usturoiul frecat cu ulei si patrunjelul. Se stropesc cu putin ulei sau/si sos de soia. Eu am renuntat la sosul de soia pentru ca desi le da o aroma foarte buna este foarte sarat si vinetele sunt deja sarate cand se pun la scurs.
Odata unse si puse in farfurie, aceasta se acopera cu o alta farfurie pentru ca vinetele sa se inmoaie si sa se intrepatrunda cu usturoiul si uleiul.
Alaturi de vinete eu am pus cateva bucatele de ardei gras si rosii. Reamintesc ca au un gust deosebit daca sunt servite cu branza de oaie.
Pofta buna!

Vinete la gratar

Vinete la grtar

Vinete la gratar

Vinete la gratar

One Response

  1. yummmmmmyyyy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: