Supa crema de ardei copti


Ardei capia copti si curatati

Ardei capia copti si curatati

 Ingredientul principal al acestei supe dupa cum este evident,  este ardeiul capia copt, care poate fi in ce cantitate ne dorim. Parerea mea este ca peste un kg de ardei copt pentru a da savoare supei. Coacem ardeii, ii decojim si ii lasam la scurs si la racit. In acest timp punem la fiert in apa fiarta si putin sarata cateva legume, dupa preferinta.

Legumele fierte

Legumele fierte

 Lasam la racit apa in care am fiert legumele, legumele  si ardeii copti.

Dupa ce acestea sunt reci le dam prin blender. Eu dau prin blender cateva legume, cativa ardei copti cu putina apa in care au fiert legumele si continui astfel pana e gata. Ideea ca trebuie sa o potrivesti dupa gust, poate nu e necesar sa dam prin blender toate legume.. facem din aproape in aproape pana ajunge la gustul care il vrem.

Punem la foc mic supa crema pentru a se omogeniza toate ingredientele, completam cu apa in care au fiert legume, pana ajungem la textura care ne place.

Supa creama de ardei copti

Supa creama de ardei copti

Dupa cum se vede nu am pomenit de ulei. Eu stiu ca nu e sanatos ca uleiul sa fiarba, asa ca il pun in farfurie, cand servesc supa alaturi de smantana si obligatoriu patrunjel.

Advertisement

2 Responses

  1. Foarte gustoasă…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: