Placinta cu praz


Linguri

Dupa ce ne-am pregatit sculele cu care urmeaza sa lucram ne pregatim si ingredientele:

– 1/2  sau 1 kg de praz in functie de cat vrem si cum ne place

-marar si patrunjel

– 1-2 morcovi

– 100/150 gr masline

– sare si piperacem

– parmezan optional

– ulei, ou si smantana pentru uns deasupra

– 1-2 foi de placinta in functie de cat vrem sa facem

– 1-2 rosii optional

Ingrediente

Se toaca ingredientele in ce forme dorim.

Ingrediente2

Le punem la calit in putin ulei neaparat cu condimentele.

La calit

Tapetam masa de lucru cu putina faina, punem foaia de placinta pe care o tapetam si pe ea cu putina faina dupa care ii taiem, mai bine spus crestam marginile astfel incat dupa ce am turnat compozitia de praz sa o putem impleti.

Umplutura

Dupa ce am turnat compozitia impletim marginile si le ungem cu ulei deocamdata si o bagam la cuptorul incins in prealabil.

Placinta

La cuptor o lasam 10-15 minute dupa care o ungem cu ou si smantana si dupa alte cateva minute la cuptor ii punem parmezanul cu care va mai sta in cuptor inca 2-3 minute pana acesta se va topi.

Se mai poate adauga in compozitia de praz si piept de pui (care va fi calit cateva minute inainte sa adaugam prazul).

Placinta final

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: