Veliko Tarnovo


Veliko Tarnovo este un oraș situat în nordul Bulgariei. Orașul este situat în valea râului Iantra, la o distanță de 241 km de capitala – Sofia, 228 km de orașul Varna, și la 107 km de orașul Ruse si la 176 km de Bucuresti distanta de aproximativ 3 ore.

Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo este unul dintre cele mai vechi orase din tara, istoria sa datand de mai mult de cinci mii de ani, fapt dovedit de săpăturile arheologice.
După eliberarea Bulgariei de sub stăpânirea otomană în 1878 Veliko Tarnovo a fost capitala temporara a tarii.

Veliko Tarnovo

Se pot vedea case construite în urmă cu peste 200 de ani. Strazile sunt un complex etnografic cu ateliere de artizanat, magazine de suveniruri, bijuterii și galerii de arta.

Veliko Tarnovo
22 martie este ziua oficială a orasului Veliko Tarnovo. Această dată este legată de triumful istoric al țarului Ivan Asan al II-lea asupra lui Teodor Komnin. În mod traditional, seara poti fi spectatorul unui joc de lumini si muzica intitulat “ Sunet si lumina”. Un spectacol despre istoria glorioasa si tragica a Bulgariei prin muzica, lasere, lumini si clopote de biserica. Spectacolele pot fi organizate contra cost si la cerere.

Veliko noaptea

Veliko Tarnovo a fost declarat capitala balcanică a turismului cultural și de câteva ori a fost distins cu premiul cel mai frumos oraș din Bulgaria.

Veliko Tarnovo

Opțiunile de cazare din oras sunt extrem de diverse – cazari private, pensiuni , case de oaspeți și hoteluri de până la 4 stele. Orașul oferă posibilități bogate de divertisment și viața de noapte – discoteci, baruri, restaurante, etc. Strada principală a orașului oferă o mare varietate de magazine, hoteluri , divertisment restaurante, terase. Apropo, in nici un loc public acoperit, din Bulgaria nu se fumeaza.

veliko. strazi OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Restaurantele din oraș sunt renumite pentru bucătăria lor, aici puteți gusta mâncăruri populare bulgare și cele care sunt tipice pentru regiune.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA mancaruri Veliko

Regiunea oferă opțiuni pentru alpinism, ciclism montan , călărie, precum și mai multe râuri și baraje oferă opțiuni pentru pescuit și înot.
Sase leva (12 lei) – plata se face doar in leva oriune ai merge – costa un bilet de intrare in incinta Cetatii Tarilor si tot atat vei plati si daca doriti sa obtii informatii in limba romana sau engleza.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Veliko Tarnovo OLYMPUS DIGITAL CAMERA Veliko Tarnovo

Taxa de pod dinspre Romania spre Bulgaria este de 12 lei invers 2 euro. Vinieta nu se gaseste doar pentru 1 zi.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: