La gemul de visine eu pun la 2 farfurii cu varf de fructe curatate de samburi una de zahar.
Uneori las fructele cu zaharul 1 ora sa-si lase sirop, de data asta nu le-am lasat, ampus zaharul si le-am pus lafoc maricel le-am luat spuma si apoi am dat focul incet si am amestecat foarte des sa nu se prinda.
Cand a inceput sa se ingroase pun putin gem intr-o farfurioara si il lasa sa se raceasca ca sa-mi dau seama cat de gros este. Cand consider ca este gata iau cu o lingura si pun cate putin in fiecare borcan, apoi pe rand, incet umplu fiecare borcan. Ca sa nu crape borcanul eu pun o lingura de metal sub fiecare borcan. Le pun capacul si le le acopar cu paturi si le las la racit asa acoperite foarte bine cam 2 zile.
Am pus si cativa mieji de caise cand era aproape gata..mancasem niste caise si m-am gandit ca nu ar strica miejii sa-i pun la gemul care era pe foc.
E foarte usor de facut si foarte bun! Este preferatul nostru la clatite.
Din 2 farfurii de fructe curatate de samburi mi-au iesit 2 borcane. Cele din fotografii. Daca il faceam mai subtire iesea mai mult. Asta decideti dupa gust.
sa ne aduci sa mancam cu clatite 🙂