Gem de visine


La gemul de visine eu pun la 2 farfurii cu varf de fructe curatate de samburi una de zahar.

Uneori las fructele cu zaharul 1 ora sa-si lase sirop, de data asta nu le-am lasat, ampus zaharul si le-am pus lafoc maricel le-am luat spuma si apoi am dat focul incet si am amestecat foarte des sa nu se prinda.
Cand a inceput sa se ingroase pun putin gem intr-o farfurioara si il lasa sa se raceasca ca sa-mi dau seama cat de gros este. Cand consider ca este gata iau cu o lingura si pun cate putin in fiecare borcan, apoi pe rand, incet umplu fiecare borcan. Ca sa nu crape borcanul eu pun o lingura de metal sub fiecare borcan. Le pun capacul si le le acopar cu paturi si le las la racit asa acoperite foarte bine cam 2 zile.
Am pus si cativa mieji de caise cand era aproape gata..mancasem niste caise si m-am gandit ca nu ar strica miejii sa-i pun la gemul care era pe foc.

E foarte usor de facut si foarte bun! Este preferatul nostru la clatite.

Din 2 farfurii de fructe curatate de samburi mi-au iesit 2 borcane. Cele din fotografii. Daca il faceam mai subtire iesea mai mult. Asta decideti dupa gust.

Gem de visine

Gem de visine

 

Gem de visine

Gem de visine

 

Gem de visine

Gem de visine

Advertisement

One Response

  1. sa ne aduci sa mancam cu clatite 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: