Ciolan afumat cu fasole uscata
O mancare foarte simpla de facut. In functie de cate portii dorim atatea ingrediente ne pregatim. Pentru 2 persoane este suficient un ciolan afumat de marime mijlocie fiert bine, pana se destrama de pe os.
Dupa ce am fiert ciolanul foarte bine pregatim 5-6 cepe daca este sezonul in care gasim ceapa verde punem numai sau/si ceapa verde si ceapa uscata, 1-2 morcovi si usturoi dupa bunul plac in functie de cat de mult ne place sau cat de mult ne face rau la stomac. Fasolea se fierbe pana se inmoaie foarte bine. Eu pun in apa in care fierb fasolea 2-3 morcovi … asa am pomenit .. se spune ca da un plus de gust si savoare fasolei si nu ne mai deranjeaza la stomac .. asa mult.
Calim legume pana ce acestea devin sticloase, adaugam ciolanul taiat bucatele si mie imi place sa pun si marar. In timp ce legumelese rumenesc la foc mic, fasolea o facem pasta la robotul de bucatarie sau prin masina de tocat carne cum faceam pe vremuri …
Cand legumele sunt aproape gata adaugam usturoiul tocat sau pisat marunt. Fasolea facuta pasta se potriveste de sare si se pune in farfurii peste care se toarna legumele calite.
Este o mancare simpla, gustoasa, satioasa si usor de facut. Ca in toate retetele trebuie doar sa-ti placa sa gatesti si evident sa ai rabdare. Mancarea facuta pe fuga sau doar ca trebuie facuta nu are nici un gust si inca ceva … nu folositi vegeta, chiar e pacat. Avem pe piata o varietate de condimente naturale, traditionale sau nu. Se poate pune in apa in care fierbe fasolea cateva foi de dafin, in ceapa prajita putin oregano sau chiar marar …. sau chiar busuioc.
Leave a comment