Bruschete cu rosii


Ingrediente:

– rosii coapte bine, curatate de coaja si seminte
– cateva frunze de busuioc
– sare si piper
– usturoi
– cateva frunze de menta
– felii de paine prajita, de preferat baghete
– ulei de preferat de masline

Mod de preparare:

Se curata bine rosiile de coaja si seminte si se scurg cateva minute. In timp ce se scurg rosiile se prajeste painea si se freaca cu usturoi, apoi se unge cu putin ulei fiecare felie in parte.

Taiem cateva frunze de menta si busuioc cu putin usturoi si punem peste bucatelele de rosii de la scurs.

Incingem putin ulei intr-o tigaie de teflon si punem peste uleiul bine incins rosiile cu busuiocul, menta si usturoiul. Punem sare, le invartim de 2-3 ori si gata le luam de pe foc si le punem pe feliile de paine. Le luam din tigaie cu o lingurita astfel incat sa nu luam si zeama, sau daca va place luati cu zeama. Eu prefer fara, de aceea curat rosiile de seminte. Dupa gust se mai poate pune putin ulei si pe felia de paine.  Ies bune si daca in loc de ulei se freaca feliile de paine cu putin unt.

Pentru o mai buna aroma frunzele de menta si busuioc sa fie proaspete.

Arata bine, nu?

Bruschete cu rosii

Bruschete cu rosii

Sunt foarte usor de facut si foarte gustoase

Bruschete cu rosii

Mai am o reteta de bruschete cu ciuperci…smantana..patrunjel.. dar intai sa o savuram pe asta ca e mai usoara…

Au gust racoritor si proaspat

Bruschete cu rosii

Fara menta si busuioc nu au nici un chichirez..ca sa spun asa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: