Frumusetea


Doua femei in etate, zbarcite si nepieptanate, isi amintesc cum erau ele candva.

–          Daca as fi fost mai frumoasa – zice prima femeie – si vremurile ar fi fost la frumoase. Dar am prins numai urate.

–          Eu – spune imbatata de amintiri a doua femeie – stiu c-am fost frumoasa! Doamne, ce frumoasa am fost! Cand aveam 20 de ani barbatii erau innebuniti dupa blonde. M-am vopsit, normal, blonda. Tin minte ca azi cum imi tinea calea un plutonier, care imi soptea la urechi: “ Ehei, daca-ai avea si buzele alea mai pline ai fi cea mai frumoasa fata de pe strada noastra. Dar ce zic eu de pe strada noastra?! Din cartier!”. Ce era sa fac, daca asa ii placea lui? Mi-am rotunjit cu rujul niste buze groase, senzuale, ca negresele. Cand ieseam sa ma intalnesc cu plutonierul meu, terminam un ruj.

–          Si – intreaba castigate de poveste prima batrana, ca liceenele cand se grabesc sa afle sfarsitul unui roman de dragoste  v-ati luat?

–          Nu, ca la mutat cu serviciul la granita si in plus barbatii se-nnebuneau acum dupa roscate. Aveam pe strada mea pe unul de la chefere, un barbat chipes, rosu in obraz si mustacios, care-mi zicea, cand trecea prin fata portii: “ Oi fit u blonda, nu zic nu, dar mama-a-a, ce roscata ar iesi din tine, daca ti-ai da nitel interesul”

Dupa ce ofteaza si-si sterge o urma de umezeala din coltul ochiului, femeia continua:

–          Nu-mi placea, ca mirosea a vaselina pentru osii si a musetel, da’ nici singura nu puteam sa stau. Plutonierul de la granite nu-mi mai scria, iar alt barbat, pe care il placeam, traia cu o grasa, care-l batea preventive, ca sa nu se uite dupa mine. De dragul lui, m-am pus pe ingrasat sic and trecea prin fata casei ii altoiam cate una, cum ii placea lui sa-l carpeasca femeile. Intr-o zi, m-a remarcat si mi-a spus:” I ate uita, te-ai facut plinuta si lucioasa, cum sunt azi femeile frumoase, dar daca ai fi cu o palma mai naltuta, ce te-as mai placea!”

–          Si, si – o intrerupe prima batrana – v-ati luat?

Nu, ca s-a schimbat moda si a fugit cu una numai piele si os. Avea la mine tot ce-I place unui barbat: solduri, tate, dos, pulpe, iar cu sulimanuri de la unguri ma faceam neagra ca smoala la par. De suparare am slabit treizeci de kile, pana m-a remarcat un vaduv. Asa sa ramai, fetico, mi-a zis el, osoasa si frumoasa. Pacat ca esti atat de lunga! Pe urma, tii minte, a venit razboiul, si era usor sa fii frumoasa. Iti puneai dantura de aur, iti rujai buzele subtiri de tot, asa ca o taietura, si ieseai pe strada sa frigi inimile la barbati. Am fost frumoasa pana anul trecut, dar cu pensia asta ce, parca poti sa-ti mai pernmiti?

Autor: Tudor Octavian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: