Constantin Brancusi – Calea Eroilor – Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului


Născut la 19 februarie 1876, la Hobița, Gorj, Constantin era al șaselea copil al lui Nicolae și Maria Brâncuși. Prima clasă primară a făcut-o la Peștișani, apoi a continuat școala la Brădiceni. Copilăria sa a fost marcată de dese plecări de acasă și de ani lungi de ucenicie în ateliere de boiangerie, prăvălii și birturi. In Craiova, în timp ce lucra ca ucenic, își face cunoscută îndemânarea la lucrul manual prin construirea unei viori din materiale găsite în prăvălie. Găsindu-se că ar fi de cuviință să dezvolte aceste abilități, el este înscris cu bursă la Școala de Arte și Meserii din Craiova. De acum isi incepe drumul …. puteti urmari mai departe pe http://ro.wikipedia.org

 Asamblul monumenal “Calea Eroilor” a fost creat de scluptorul roman Constantin Brancusi intre anii 1935 – 1938 pentru a prea mari memoria eroilor Gorjului care s-au jertfit in razboiul de intregire a Romaniei dintre anii 1916 – 1918 si a fost finantat de Liga Nationala a Femeilor  Gorjene.

Poarta Sarutului

Poarta Sarutului

Masa Tacerii

Amenajarea peisagistica si restaurarea sclupturilor au fost finantate de Fondul Mondial al Monumentelor, Banca Mondiala, Ministerul Culturii si Cultelor, Consiliul Local al Municipiului Targu Jiu.

Coloana Infinitului

Coloana Infinitului

Jiul

Jiul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: