Salina Slanic Prahova


Slanicul este cunoscut in primul rand, ca loc al unor importante exploatari de sare. Mina de sare de aici fiind una din cele mai mari din Europa.
In salina Unirea sunt scluptate in sare busturile lui Burebista, Traian, Decebal, Eminescu si statuia lui Mihai Viteazul.
Mina are 14 camere. Diferenta de cota intre suprafata si vatra minei este de 208 metri. Este locul ideal pentru tratamentul maladiilor respiratorii. De asemenea, intr-un locuri special amenajate poti juca, tennis de masa, billiard, handball si fotbal.
Se coboara cu un lift mic, daca este aglomerat senzatia este urata atat la coborare cat si la urcare. In salina aerul este constant de 13 grade.
Aerul sarat iti patrunde repede in oase si incepi sa te relaxezi.
Fotografiatul in salina este o adevarata incercare. Este semiintuneric, lumina venind doar de la niste tuburi fluorescente. Ai nevoie de ceva reglaje la aparatul foto pentru a-ti reusi o poza…whitebalance..trepied..expunere..dar vorba e ca nu trebuie ratata calatoria la salina!
Va veti minuna si va veti simti…la fel…minunat!!!

P1204723 copy

P1204721 copy

P1204747 copy

P1204720 copy

P9140068 copy

P1204758 copy

Advertisements

2 Responses

  1. Ati ajuns la Slanic si nu ati facut o baie… sunt 3 bai cunoscute in Slanic. Baia Baciului, Baia Verde (nu prea este amenajata), si Baia Rosie (asemeni unei piscine).
    Oricum Salina este super.

    • Mda, nu am stiut de nici una din Bai. Iti recomandam sa vezi si Salina Turda. Te mai asteptam cu noi comentarii, ca uite asa mai aflam de una alta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: