Lacul Sf Ana


Lacul Sf Ana
Lacul Sf Ana, este un lac de origine vulcanica, fiind singurul astfel de lac de pe intregul Romaniei. Pe bratul stang al Oltului, foarte aproape de Tusnad( drumul de la Tusnad la lac este unul format numai din serpentine si din pacate plin de gropi) Se poate ajunge la lac atat dinspre Bixad(Jud Covasna) cat si dinspre Turia (prin Balvanyos)
Se spune ca lacul s-a format in urma unei eruptii vulcanice in Carpati, care a avut loc acum cateva zeci de mii de ani. Foarte interesant este faptul ca lacul neavand izvoare isi completeaza apele numai din precipitatii. In apa nu traiesc vietati, neexistand oxigen.
Pe drumuri turistice, nestiute de multi, lacul este legat de Baile Tusnad. La cativa metri de lac este o capela, romano-catolica, cu hramul Sfintei Ana. Capela, la momentul cand am fost noi, parea parasita, inauntrul ei fiind doar monede, multe monede aruncate pe jos.
Apa lacului este foarte limpede. Brazi falnici inconjoara lacul, parca protejandu-l. Privit de la distanta, lacul seamana cu paleta unui pictor, plina de toate nuantele de verde.
Zona lacului este protejata si nu este permisa camparea, existand o zona amenajata la cateva sute de metri.

P5308399_01 copy

P5308396_01 copy

P5308384_01 copy

P5308375_01 copy

Advertisements

2 Responses

  1. Super tare aici!

  2. Sunt pesti si vietuitoare in lac. Stiti ca m-am aratat surprins. Am fost in octombrie si am fotografiat pesti. Articolul va aparea joi, pe blogul meu.
    Cu respect.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: