Focurile Vii


Mergand spre Focurile Vii, ca sa ajungi la Terca, de pe DN2, la Maracineni facem stanga spre Sapoca, apoi pe valea Slanicului, pe drumuri judetene, urmand ruta Beceni-Vintila, Voda-Manzalesti, Lopatari-Terca.Trecem de masivul de sare de la Medelic. De la Lopatari la Terca, drumul este o ruina, risti sa iti faci praf masina. Sunt gauri in asfalt, drumul este ingust si plin de camioane de armata care cara busteni. In Terca am lasat masina si indrumati de un padurar si de o localnica, caci indicatoare nu exista de nici un fel, am ajuns la focuri. Trecem peste un podet si cu ajutorul localnicei, ca altfel nu ai cum, incepem sa urcam, in jur de 35-40 de minute spre focuri.

P7260066 copy

Urcarea este grea, se urca pe vai de torenti, urcusuri abrupte. Noroc cu doamna care sa oferit sa ne arate drumul, altfel te-ai rataci.  Peisajul este de-a-dreptul tulburator, o paleta de verde te inconjoara.

P7260077_01 copy

P7260079 copy

Ajungem intr-o poienita unde pe o suprafara, relativ mica, pamantul ars da la iveala cateva flacari.  Gazul metan iese prin crapaturi si se aprinde. La momentul la care am fost noi, presiunea era mica. Structura rocilor, permite reaprinderea focului, chiar si imediat dupa ce a plouat. Daca in drumul lor, gazele ar fi intalnit un strat argilos cu apa, ar fi dat nastere unor vulcani noroiosi.

P7260086 copy

Daca nu aveam o calauza nu am fi putut gasi drumul catre flacari, pentru ca acestea sunt in curtea unui batran si evident nu gasesti nici un fel de indicator. Ajungand acolo ai impresia ca esti doar tu si natura.

P7260091_01 copy

Urcus greu..

P7260119_01 copy

P7260143 copy

In judetul Buzau, ca atractii turistice mai sunt: vulcanii noroiosi de la Paclele- Berca, mina de petrol de la Sarata-Monteoru, expozitia in aer liber de scluptura de la Magura, colectia de chihlimbar de la Colti, adaposturile din pestera de la Boziru, pestera de sare de la Medelic, palatul episcopal Buzau, barajul de la Siriu, parcul Crang.

P7260139 copy

Advertisements

2 Responses

  1. am fost si eu aici ;))

    • Este un loc mai putin cunoscut, se ajunge destul de greu, asa ca ne bucuram pentru oricine reuseste sa vada nu numai focurile vii dar si peisajele din zona.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: